Andra sätt att lyssna på ljudböcker

Det finns många sätt att lyssna på böcker! Du kan använda Biblio-appen, lyssna i webbläsaren eller låna ljudböcker på Cd eller MP3-skiva. Om du har särskilda behov som gör att du behöver lyssna, finns talböcker och Legimus.

Lyssna via webbläsaren

Om du vill lyssna från en dator eller har Android <5.0 eller iOS <10.0 så finns det möjlighet att lyssna på ljudböcker via din webbläsare.

1. Logga in på vår hemsida med dina lånekortsuppgifter.

2. Använd sökfunktionen för att hitta e-ljudböcker.
  3. För att bara se e-ljudböcker i träfflistan trycker du på nedåtpilen till höger om sökfältet. Där kan du välja att bara söka på e-ljudböcker. Du kan också välja att bara se e-ljudböcker genom att välja medietyp i träfflistan.

4. Tryck på den bok du vill lyssna på och välj därefter att det ska vara som e-ljudbok.

5. Tryck på knappen ”Låna” för att låna boken. Det går inte att ångra ett lån. Boken försvinner av sig självt efter fyra veckor från dina lån.

6. Tryck därefter på ”Lyssna i webbläsaren”. Du kommer då till ljudboksspelaren. Förutom start och paus erbjuder spelaren möjlighet att spola fram och tillbaka och att sätta bokmärken som du kan återkomma till senare.

Låneregler

• Lånetiden är 28 dagar och lånet försvinner automatiskt från ditt konto. Vill du fortsätta lyssna efter att lånetiden har gått ut så kan du låna boken igen.
  • Du har möjlighet att göra 3 e-lån per vecka. E-ljudböcker och e-böcker räknas ihop.
  • För låntagare är lån av e-böcker och e-ljudböcker gratis. För biblioteken i Jönköpings kommun innebär det en kostnad per lån. Bibliotekens budget för e-lån är satt per kvartal. Om kostnaderna för utlån överstiger budgeten innebär det att utlån kan stoppas för e-böcker och e-ljudböcker. Skulle det hända så finns information på vår hemsida. När nästa kvartal börjar går det att låna som vanligt igen.