Avskalat och enkelt

Perfekt bokcirkelbok!

Två ensamma människor möts på en izakaya, en liten restaurang, i Tokyo. De börjar samtala och bygger en relation medan de äter smårätter och dricker sake tillsammans.

Han är trettio år äldre än hon. Han har haft en fru, hon har inte haft någon långvarig relation. De gillar att vara ensamma. Ensamma tillsammans.

Kvinnan, som heter Tsukiko, ser upp till mannen, Sensei, som är hennes före detta lärare. De har vissa gemensamma beröringspunkter, men det mesta dem emellan är nytt. Steg för steg upptäcker Tsukiko att det hon känner är kärlek. Sensei är inte lika öppen för den sortens känslor. Men de fortsätter att umgås och samtala. Och att dricka. De dricker mycket.

Under bokens gång utvecklas deras relation. Den blir mycket speciell. Vad har de egentligen gemensamt? Vad är det som gör att de dras till varandra?

Denna avskalade bok väcker många frågor kring de två huvudkaraktärerna som gör att boken passar utmärkt att diskutera i en bokcirkel. Där finns frågor om makt, kön, beroende och längtan. En mycket intressant bok som både är självklar och förunderlig på samma gång.

Audience:

Tags:

Review by: Maria Ekelund Wednesday, June 2, 2021