Prova Bibblix!

Bibblix är en app fullmatad med e-böcker som passar dig mellan 6 och 15 år. Massor av dunderbra läsning helt gratis!

Trave med tre böcker på grön bakgrund. Text: Bibblix.

Vad är Bibblix?

Bibblix är appen för dig som är mellan ungefär 6 och15 år och vill läsa böcker direkt i din surfplatta eller smartphone. Låna upp till 5 böcker i veckan. Bibblix är skapad i ett samarbete mellan biblioteket och barnen själva. I Bibblix kan alla hitta böcker som passar - både du som läser ofta och vet exakt vad du vill ha, eller du som kanske inte är så van att läsa och inte riktigt vet vad du söker.

Bibblix finns att ladda ner till din mobil och surfplatta från App store eller Google Play. Helt gratis!

Behöver du hjälp eller kanske bara vill ha ett boktips? Fråga oss som jobbar på biblioteket.

Tips för ungdomar:

Ställ in din ålder när du kommer in i appen. Är du 12 år eller äldre, dra det gula reglaget så långt åt höger som det går. Då visar Bibblix sitt fina utbud av ungdomsböcker!

Tips för vuxna:

Bibblix innehåller böcker för barn och unga, men du vet väl att bra böcker inte har någon åldersgräns? Det går bra att ladda ner och läsa i Bibblix oavsett om du är 13 eller 73.

Så här kommer du igång

1. Första steget är att ha ett lånekort hos bibioteken i Jönköping.

Ett lånekort skaffar du genom att gå till biblioteket med en vårdnashavare och fylla i en blankett. Din vuxne behöver ha med sig legitimation. Du kan också skaffa ett digitalt lånekort. Det är bara giltigt i 14 dagar, sen behöver du gå till biblioteket och göra om det till ett vanligt lånekort.

2. Ladda ner appen Bibblix till din surfplatta eller telefon.

3. Skapa en profil och lägg till ditt lånekort.

4. Börja klicka dig runt på sidan och leta efter något spännande, roligt, läskigt, fantastiskt eller helt enkelt bara bra att läsa.

5. Öppna boken och börja läs!