Vi vet att vi behövs: biblioteken svarar

Det kommer många frågor till oss om nedstängningen av bibliotek och om de skärpta reglerna kring besök på de bibliotek som är öppna. Det har bland annat skrivits en krönika och en insändare i JönköpingsPosten under den senaste veckan. Här kommer svar på några frågor som uppstått.

Öppna respektive stängda bibliotek

Angående beslutet om att stänga ner flera bibliotek och urvalet av dessa, säger Mazar Alijevski, förvaltningsdirektör inom Kultur- och Fritidsförvaltningen så här:

”Det som har styrt vår prioriteringsordning av vilka bibliotek som är öppna är organisatoriska, geografiska och den kanske allra viktigaste anledningen är anläggningarnas förutsättningar för att minska och minimera risk för smitta. Huskvarna bibliotek och Stadsbiblioteket är lokaler som är väl anpassade, det är luftiga lokaler med högt i tak och det ger oss möjligheter till att minimera risk för smittspridning. Visingsö bibliotek är i huvudsak ur ett geografiskt perspektiv.”

Bokbilen utökar sina turer

Vi är fullt medvetna om att många av våra biblioteksbesökare nu får längre till ett bibliotek. Vi är också fullt medvetna om att tillgången till ett bibliotek är viktig för många människors psykosociala välmående. Därför har vi valt att fortsatt hålla öppet våra stora bibliotek, där avstånd kan hållas. Vi har också utökat bokbilens turer så att denna nu stannar vid varje stängt bibliotek en dag per vecka. Där finns möjligheten att återlämna böcker och hämta reserverade böcker utomhus.

Se turlista här:

Digitala tjänster

Biblioteken har en viktig roll i samhället, det är vi stolta över och det märks inte minst nu. Vi vill därför slå ett extra slag för våra digitala tjänster. Du vet väl om att du enkelt kan låna e-böcker och e-ljudböcker via bibliotekens hemsida och via appen Biblio? Du kan också ladda ner kvalitetsfilm och nå över 75 000 dagstidningar och magasin på 60 olika språk från 100 länder helt kostnadsfritt.

Kundtjänst

För att kunna hjälpa dig som biblioteksbesökare på allra bästa sätt i denna situation  har vi valt att starta en kundtjänst för biblioteksrelaterade frågor. Ring 036 10 55 80 eller maila kundtjanst.bibliotek@jonkoping.se för att få svar och hjälp kring dina behov.

Inga förseningsavgifter

Sedan i mars 2020 tar vi inte heller ut några förseningsavgifter. Har du inte möjlighet att säkert ta dig till ett återlämningsställe, behåll lugnt dina låneböcker ett tag till.

Vi vet att det är tufft men vi måste hjälpas åt att minska smittspridningen, alla tillsammans, till dess vi kan öppna våra bibliotek igen! Till dess; håll i, håll ut, håll avstånd!

/Avdelningen Kultur och Bibliotek, Kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun

Tags:

Friday, November 13, 2020