Bokerier

Här tipsar och skriver vi om böcker, filmer, tv-spel, tidningar och andra medier som vi erbjuder på våra bibliotek i kommunen. Rakt ner här ser du vad vi har skrivit om senast och på undersidorna kan du hitta tips och texter som är anpassat lite efter om det är medier till vuxna barn eller ungdomar du letar efter.

 1. Filmtips till julhelgerna

  Title: Review by: Emma Dahlberg

  Julen närmar sig med stormsteg. Dags att kura upp i soffan med nåt gott och kanske lite glögg. Men vad ska man välja att se när utbudet är så massivt? För att göra valet lite lättare släpper vi tre tips i veckan fram till jul och hoppas att det ska inspirera till att upptäcka tjänsten Cineasterna men också bibliotekens fantastiska analoga filmutbud.

 2. Upplev vikingatiden

  Title: Havets hundar By: Arnesson-Westerdahl, Agneta Review by: Helena Lindman

  Havets hundar är en spännande och intensiv skildring av livet i vikingarnas värld på 800-talet. Författaren är arkeolog och har rest i vikingarnas spår i sitt researcharbete med denna täta, gedigna och fascinerande bok, som ger en riktigt ingående och levande bild av den tiden. Starka personporträtt, vardagsliv, resor och religion, allt får vi ta del av. Del 2 i serien heter Vinterkrigare.

 3. Vad vår bokcirkel tyckte om noveller av Vita Andersen och Dorthe Nors

  Title: Håll käften och var söt By: Andersen, Vita Review by: Karin Kristoffersson

  Corona sätter fortsatt stopp för våra cirkelträffar så det blir digi-diskussioner istället. Denna gång har vi läst Jag gör det i alla fall av Vita Andersen och Vinterträdgården av Dorthe Nors. Här kommer några kommentarer

 4. Filmtips till julhelgerna

  Title: Review by: Emma Dahlberg

  Julen närmar sig med stormsteg. Dags att kura upp i soffan med nåt gott och kanske lite glögg. Men vad ska man välja att se när utbudet är så massivt? För att göra valet lite lättare släpper vi tre tips i veckan fram till jul och hoppas att det ska inspirera till att upptäcka tjänsten Cineasterna men också bibliotekens fantastiska analoga filmutbud.

 5. Medan staden sover och jag håller på att vakna

  Title: Medan staden sover By: Wirén, Torgny Review by: Karin Kristoffersson

  När en sitter på bussen och läser sin åka-buss-deckare om ett förfärligt mord och bussen just passerar platsen där mordoffret hittas ...

 6. Augustpriset 2020

  Title: Samlade verk By: Sandgren, Lydia Review by: Emma Johansson

  Nu är årets Augustpristagare utsedda.

 7. Alla känner apan

  Title: Alla känner apan By: Gyllander, Varg Review by: Helena Lindman

  Feelgood om vilsen medelålders man på resa i Thailand

 8. Månadens språk: Japanska

  Title: First words Japanese Review by: Josefin Jansson

  Läser du på japanska? Eller skulle vilja lära dig? Under oktober hittar du böcker på japanska och om Japan i vår skyltning på Stadsbiblioteket. Och välkommen på workshop i japansk brodyr!

 9. Vad vår bokcirkel tyckte om Bekräftaren av Annika Norlin

  Title: Jag ser allt du gör By: Norlin, Annika Review by: Karin Kristoffersson

  Vår bokcirkel som brukar träffas på dagtid har inte kunnat ha någon cirkelträff sedan i våras. Men vi har läst novellen Bekräftaren och delar våra synpunkter med varandra.

 10. Uppmärksammad debut

  Title: Samlade verk By: Sandgren, Lydia Review by: Karin Waern

  En tegelstensroman av en debuterande författare, kan det vara något att försjunka i?

 11. Upptäck Doggerland

  Title: Felsteg By: Adolfsson, Maria Review by: Sophia Södergren

  Ännu en deckarserie på karga öar med egensinniga öbor

 12. Ett helt liv

  Title: Ett helt liv By: Seethaler, Robert Review by: Helena Lindman

  Om ett liv i ensamhet

 13. Det är inte lätt att vara Stanley Yelnats!

  Title: Ett hål om dagen By: Sachar, Louis Review by: Marie Ödman

  Stanley har alltid otur, som en dag när ett par illaluktande begagnade jympaskor faller ner från himlen rakt på honom. Urk! Men det blir ännu värre. Skorna har skänkts till en auktion för fattiga barn av en superkänd basketspelare, och Stanely grips för stöld av de värdefulla skorna. Trots att han är oskyldig hamnar han på en ungdomsanstalt. Och det är då hans liv blir jobbigt på riktigt.

 14. Deckare för barn

  Title: Review by: Emma Johansson

  Igår när jag tittade på hyllan där böckerna om LasseMajas detektivbyrå brukar stå här på Huskvarna bibliotek var den helt tom. Alla böckerna var utlånade och då har vi ändå cirka 150 stycken!

Show more...