Dagarna, dagarna, dagarna

Bibbs var tidig med bloggande och blev känd på MTV. Nu är hon 39 år och jobben har slutat komma. Dessutom har Baby gjort slut. Och Bibbs har sagt att hon ska köpa loss deras gemensamma lägenhet med pengar hon inte har. Men om lögnen tillåts gå genom blodet, blandas med saliven och bli till andedräkten kan den om den uttalas högt låta helt sann. Så resonerar Bibbs som nu har en vecka på sig att fixa pengarna. Och har lögnen låtit sann nog kan den ibland också omvandlas till sanning i verkligheten. 

Tone Schunnesson skildrar omoral och kändisliv. Reklamen Bibbs gör för rakblad har två selling points. En är att det är helt valfritt att raka sig och den andra minns Bibbs inte. Plötsligt är det inne att vara tjock också, oklart varför men det hjälper Bibbs att få likes på sina inlägg om att vara sig själv. 

Bibbs anser att allt i livet har sitt pris. Livsstilen kostar lojaliteten, framgången kostar intimiteten och arbetet kostar integriteten. I de privatekonomiska kalkylerna avvägs det långsiktiga värdet av att operera rumpan. Hon kan tycka att de som gått över Västerbron och bestämt sig för att kasta sig ut är cry babies. Själv är hon psyksläkt och då ger man sig inte förrän man fått vad man vill ha. 

Tags:

Review by: Martin Vikström Wednesday, June 8, 2022