Ditt hjärta är mitt

"Om mitt hjärta inte är mitt eget - och jag inte vet vems det är - hur ska jag då någonsin kunna veta vem jag är?"

Marlow har överlevt en hjärttransplantation och ska nu försöka börja leva igen. Men vem är hon nu när hon inte längre är tjejen med svagt hjärta, som snart ska dö?

Det är inte lätt att starta om och försöka tänka framåt. Kanske hade allt känts lättare om hon kunnat tacka sin donators familj. Men enligt sjukhuset vill familjen inte ha någon kontakt.

Allt är rörigt där hemma. Hennes mamma är militant vegan och har öppnat en butik med rättvisemärkta produkter och hon för ett krig med slaktaren vars butik ligger vägg i vägg. Marlow dras in i kriget genom mötet med slaktarens son och det är upplagt för en klassisk Romeo/Julia saga…..Hennes lille bror Pip är besatt av att skapa konstnärliga utklädningskostymer och han tror att livet är en lång maskerad.

Livet blir ännu mer komplicerat när Marlow bestämmer sig för att trotsa donatorns familjs vilja och försöka ta reda på vem som gav henne sitt hjärta.  Via en facebook-grupp för donatorer/mottagare finner hon en ledtråd som för henne närmare sanningen.

Läs denna rörande, roliga och tankeväckande bok om att försöka hitta sig själv, kärleken och livet.

Audience:

Tags:

Review by: Martina Ringefelt Wednesday, May 8, 2019