E-tidningar och e-tidskrifter

Genom biblioteken kan du ta del av en stor mängd digitala tidningar och tidskrifter. Läs i mobilen, surfplattan eller datorn!

Pressreader

Det finns över 5000 tidningar från fler än 100 länder på över 60 språk i tjänsten Pressreader. På svenska språket finns för närvarande 52 tidningar (ex Svenska dagbladet, Göteborgs-posten, Hallandsposten, Aftonbladet) och 154 tidskrifter (ex Plaza, Bike, Din hund, Allt om resor, Modern psykologi).

Tidningen är en fullständig kopia av pappersutgåvan, det senaste numret är oftast tillgängligt direkt. Det finns även möjlighet att läsa äldre nummer, max 3 månader gamla. Du kan enkelt läsa en artikel i taget via "Text view" genom att peka på en rubrik och även få texten uppläst om tidningen är på svenska.

För att komma åt tidningar och tidskrifter gratis måste du vara uppkopplad mot bibliotekens trådlösa nätverk som är anslutet till PressReader.

Om du vill använda PressReader i en mobil eller surfplatta så måste du installera en app första gången du ska använda PressReader. Appen heter "PressReader" och är gratis. Du hittar den i App Store, Windows apps eller GooglePlay.
Du kan också använda PressReader på bibliotekets datorer, www.pressreader.com. Då behöver du inte installera någonting.

Efter att du varit inloggad på bibliotekets trådlösa nätverk kommer du att kunna fortsätta läsa och ladda ner tidningar under 72 timmar oavsett var du befinner dig. De tidningar/tidskrifter du laddat ner ligger kvar och du kan läsa dem offline.

Ztory

OBS endast tillgängligt på stadsbiblioteket.

Ta del av tusentals nyhetstidningar, magasin och barnböcker digitalt på stadsbiblioteket.

Nu har du tillgång till tjänsten Ztory och dess breda utbud av digitala tidningar, tidskrifter och barnböcker. För att få tillgång till allt detta följ stegen nedan:

• Anslut dig till stadsbibliotekets wifi (läs mer om hur här)
  • Ladda ner Ztory- appen eller besök ztory.com/jonkoping
  • Starta ett kostnadsfritt konto med din mailadress.
  • Bläddra och njut!
  • Vill du fortsätta läsa hemma? Ladda ner aktuell titel så kan du fortsätta läsa den hemma i 30 dagar.

Du kan också få tillgång till Ztory och dess utbud på stadsbibliotekets plattor i entréhallen.

Har du frågor, kontakta personalen på ditt bibliotek!