E-tidningar och e-tidskrifter

Genom biblioteken kan du ta del av en stor mängd digitala tidningar och tidskrifter. Läs i mobilen, surfplattan eller datorn!

Pressreader

Använda Pressreader hemifrån

APPEN

Det bästa sättet att använda Pressreader är genom appen. Den är gratis och du hittar den i App StoreWindows apps eller GooglePlay

För att använda Pressreader-appen gör du såhär: 

Ladda ner appen till din mobil eller surfplatta

Besök ett av våra bibliotek och logga in på vårt trådlösa nätverk jonkoping_guest. Det gör du med ditt lånekortsnummer/personnummer och din pinkod.

Öppna appen. Du behöver nu inte skapa en särskild inloggning i appen, eftersom den känner av att du befinner dig på bibliotekets nätverk.

 Efter att du varit inloggad på bibliotekets trådlösa nätverk kommer du att kunna fortsätta läsa och ladda ner tidningar under 3 dagar i Pressreader-appen oavsett var du befinner dig. De tidningar och tidskrifter du laddat ner ligger kvar och du kan läsa dem offline.

För att ladda ner nya tidningar efter tre dagar behöver du besöka ett av våra bibliotek och logga in på vårt nätverk igen.

Pressreader fungerar bäst i appen. Ibland händer det att visst innehåll som finns i appen inte kommer upp när du öppnar Pressreader i en webbläsare. Detta är ett tekniskt problem som inte går att åtgärda. Därför rekommenderar vi att du i första hand laddar ner appen till surfplatta eller mobil för att använda Pressreader.Om du ändå har behov av att använda Pressreader via en webbläsare, följ intruktionerna nedan:

WEBBLÄSARE PÅ DATOR

Du kan också använda Pressreader hemifrån på din dator:

Logga in på bibliotekens webbplats med ditt lånekortsnummer/personnummer och din pinkod.

Klicka på denna länk 

Välj tidning och läs.

Använda Pressreader på biblioteket

Du kan också använda Pressreader på bibliotekets datorer, gå då till www.pressreader.com. Då behöver du inte installera någonting.

Vad erbjuder Pressreader?

Det finns över 7500 tidningar och tidskrifter från fler än 100 länder på över 60 språk i tjänsten Pressreader. På svenska språket finns för närvarande 52 tidningar (bla Svenska dagbladet, Göteborgs-posten, Hallandsposten och Aftonbladet) och 154 tidskrifter (tex Plaza, Bike, Din hund, Allt om resor och Modern psykologi).

Tidningen är en fullständig kopia av pappersutgåvan, det senaste numret är oftast tillgängligt direkt. Det finns även möjlighet att läsa äldre nummer, max 3 månader gamla. Du kan enkelt läsa en artikel i taget via "Text view" genom att peka på en rubrik och även få texten uppläst om tidningen är på svenska.

Har du frågor, kontakta personalen på ditt bibliotek!