Ensam är stark, eller?

Jorinde 17 år bor ensam kvar i fyrarummaren på 10 våningen efter föräldrarnas skilsmässa. Ett drömläge enligt vännerna, men Jorinde kämpar med ensamheten och skuld/oroskänslor mot sin pappa.

Det finns mycket  som Jorinde oroar sig för. Vad ska hon göra med sin deprimerade pappa som efter skillsmässan har isolerat sig i skärgården. Hur ska hon få matpengarna att räcka och hur ska hon göra med julen? Mamma vill att hon kommer till Florida och hälsar på. Jorinde längtar efter sin mamma, de har inte setts på ett och halvt år! Men kan hon lämna pappa, samtidigt är hon faktiskt fortfarande arg på mamma efter att blivit lämnad själv med allt ansvar. 

Tur att Anges finns, utan sin bästis vet inte Jorinde hur hon skulle överleva. Men Agnes är inte medveten om hur jobbigt Jorinde tycker det är att bo själv. På en fest träffar Jorinde Emmanuel, han är den första som ser igenom hennes hårda fasad. Jorinde vet inte hur hon ska värja sig mot de känslor som Emmanuel väcker inom henne. Han verkligen ser hela henne! Vågar hon öppna sig och vad kommer hända med Agnes och hennes vänskap.

En fin bok om vänskap, ensamhet, kärlek och psykisk ohälsa.

 1. Tusen gånger starkare

  By: Herrström, Christina
  Language:
  Swedish
  Published: 2010
  Classification: Hc.01,u
  Available as: Book
 2. Glappet

  By: Herrström, Christina
  Language:
  Swedish
  Published: 1998
  Classification: Hc.01,u
  Available as: Book

Audience:

Tags:

Review by: Martina Ringefelt Thursday, January 3, 2019