Fantastisk fantasy

Nathan Byrn är fel hur han än försöker. I ett nutida England där häxor lever en undanskymd tillvaro för att inte upptäckas av allmänheten och där en ständig kamp pågår mellan vita och svarta häxor, är Nathan både och. Eller ingetdera.

Han är till hälften svart, till hälften vit, och inte nog med det – hans far är den mest fruktade och ökända av alla svarta häxor: Marcus. Det vita häxsamhället övervakar Nathan och utsätter honom för hot, experiment och fångenskap. Så han gör det han är bäst på: han springer.

Half bad- Ondskans son är första delen i en trilogi.  Böckerna handlar om att växa upp och finna sig själv, men också om mycket mörkare saker. Som om hur våra fördomar och förutfattade meningar faktiskt kan påverka en persons utveckling, och om vad som händer med människor som utsätts för trauman som tortyr, fångenskap och krig.

Trilogin är tänkt för åldrarna 12-15, men är lika läsvärd för någon som är äldre (exempelvis 41). Den är prisbelönt i Storbritannien och hade sålts till 45 länder redan innan första delen gavs ut.  

Audience:

Tags:

Review by: Maria Friedner Tuesday, February 28, 2017