Finurlig bok

Viola Eckerberg är allt annat än vanlig, med sina dubbla högskoleexamina, sin envishet och gå på -attityd som skrämmer bort de flesta människor. När hon träffar nittonårige Felix Koskinen på en starta eget kurs så inser hon vad hon saknat hela tiden, en partner. Felix är social, har lätt med folk och storslagna idéer men inte resurserna att genomföra dem. Pappa Matti har hamnat på sjukhuset med en lång rehab framöver och brorsan Sebbe har åkt dit för bokföringsbrott och Felix ligger i luven på i stort sett alla.

Tillsammans med Viola startar de företaget Alibi AB som hjälper människor i vardagen att komma undan tråkiga ”måsten” och ger tid över till annat. Däremot hjälper de absolut inte kriminella. Vilket kan bli ett problem när Felix bror Sebbe kommer ut från fängelset. Kommer de kunna hålla företaget legitimt?

En småsnurrig, lite charmig berättelse med hög igenkänningsfaktor. För vem känner inte en Viola, som är lite för på för sitt eget bästa eller en Felix som drömmer om stora framgångar men kanske inte är villig att lägga ner arbetet som krävs. Vem är sheriffen som Viola är så rädd för och som återkommer genom berättelsen? Det får man reda på om man läser boken.

Audience:

Tags:

Review by: Ida Stenmark Wednesday, November 14, 2018