Garanterat bra klassbesök.

Alla elever i Jönköpings kommun har rätt till bibliotek! Biblioteken i Jönköping bjuder in till klassbesök i årskurs, 1, 5, 7 och första året på gymnasiet.

Vilket bibliotek kan man besöka?

Klasser är välkomna till sitt närmaste bibliotek. Innehållet i klassbesöket är detsamma oavsett vilket bibliotek man besöker, så att alla ska få en likvärdig upplevelse. Du som är berörd lärare kommer att få en inbjudan till det bibliotek din skola tillhör.

Hur bokar man?

Nu finns bokningsbara tider för årskurs 1. Bokning görs genom inbjudan.
Har du inte fått inbjudan för din klass? Kontakta ditt bibliotek eller mejla biblioteken@jonkoping.se så hjälper vi dig.

När din klass besöker oss kan ni förvänta er:

  • Visning av biblioteket
  • Hur fungerar ett bibliotek
  • Boktips för målgruppen
  • Lånekort*

Lånekort

Barn som är under 18 år behöver ett skriftligt tillstånd från vårdnadshavare. Lämna ifyllda tillståndsblanketter till biblioteket en vecka innan besöket.
Uppmana vårdnadshavare att även fylla i barnets person- och kontaktuppgifter på vår webb. Läs mer om lånekort här och skriv ut blanketten här:

  1. Skaffa lånekort

    Ansök om lånekort direkt! Då kan du börja använda våra digitala tjänster genast. Lånekort kostar ingenting.

Lånekort för pedagoger

Du som är pedagog kan skaffa ett instutitionslånekort. Lånekortet är personligt och används till lån av medier som används i undervisningen eller åt elever som inte har möjlighet att skaffa eget lånekort. Instutitionskort utfärdas på plats på biblioteket. Ta med dig legitimation.