Glitterstrand och rutig sorg

En spännande bok med många känslor.

En tjej som heter Lo ska åka till en glitterstrand som också finns i Grekland om några veckor när det är sommarlov. Hon ska åka med båda sina föräldrar trots att de inte bor ihop längre. Lo längtar så mycket till sommarlovet att det pirrar i hela kroppen. Hon tänker på att hon ska simma i glitterstranden och få äta pannkakor och glass varje dag. Hon kommer kanske också få ta hem en kattunge från Majken.

Men innan dess ska Lo sjunga mammas låt på skolavslutningen. Dagen kom när Lo skulle sjunga men hon kunde inte hitta hennes mamma. Hon hade inte kommit. När det blev sommarlov tillslut och Lo skulle åka till stranden och simma med sina föräldrar. Los mamma sa att hon inte orkade simma. Lo vet inte vad som händer med sin mamma och försöker förstå vad som händer.

Boken är intressant att läsa för att det berättar om hur ett barn som har skilda föräldrar försöker umgås sin tid med båda sina föräldrar samtidigt men får också reda på att hennes mamma är sjuk. Boken har ett fint slut. Boken kan läsas av 9-12 åringar.

Audience:

Tags:

Review by: Sarah Magnusson Wednesday, September 29, 2021