Läsa e-böcker i Biblio

Det enklaste sättet att låna och läsa e-böcker är appen Biblio.

Skaffa Lånekort

För att kunna låna digitala böcker från biblioteket behöver du skaffa ett lånekort. Det gör du genom att besöka något av folkbiblioteken i Jönköpings kommun och har med en giltig legitimation.

Det går också att skapa ett digitalt lånekort. Det digitala lånekortet gäller endast i 14 dagar. Därefter krävs att du besöker något av folkbiblioteken i Jönköpings kommun och har med en giltig legitimation om du vill fortsätta låna e-böcker och ljudböcker.

Här kan du skapa ett tillfälligt digitalt lånekort

Läsa på mobil eller surfplatta via appen Biblio

E-boksappen biblio

  1. Börja med att ladda ner appen ”Biblio” från Play butik (Android) eller App store (iOS).

  2. I appen väljer du ”Jönköping” som ditt bibliotek. Under kort skriver du antingen ditt lånekortsnummer eller ditt tiosiffriga personnummer. PIN-kod är den fyrsiffriga kod som du har kopplat till ditt lånekort. Till sist kryssar du i att du godkänner användarvillkoren och trycker på ”Logga in”.

  3. Du är nu inloggad och kan börja leta efter de böcker som du önskar läsa. I menyn hittar du bland annat dina lån, kategorier att utforska samt en sökfunktion.

  4. Biblio innehåller både e-böcker och ljudböcker. Du skiljer dem åt genom en liten rund symbol bredvid boken. En röd symbol med ett dokument på visar att det är en e-bok. En blå symbol med ett par hörlurar visar att det är en ljudbok.

Låneregler

  • Lånetiden är 28 dagar och lånet försvinner automatiskt från ditt konto. Vill du fortsätta läsa efter att lånetiden har gått ut så kan du låna boken igen.
  • Du har möjlighet att göra 3 e-lån per vecka. E-ljudböcker och e-böcker räknas ihop.
  • För låntagare är lån av e-böcker och e-ljudböcker gratis. För biblioteken i Jönköpings kommun innebär det en kostnad per lån. Bibliotekens budget för e-lån är satt per kvartal. Om kostnaderna för utlån överstiger budgeten innebär det att utlån kan stoppas för e-böcker och e-ljudböcker. Skulle det hända så finns information på vår hemsida. När nästa kvartal börjar går det att låna som vanligt igen.

Om Biblio inte fungerar

  1. Biblio – felsökning

    Det finns en mängd olika saker som kan göra att Biblio inte fungerar eller att en specifik e-bok inte går att låna/öppna.

Bibblix - e-böcker för barn och unga ca 6-12 år