Lyssna på ljudböcker i Biblio

I appen Biblio kan du lyssna på ljudböcker - helt gratis med ditt lånekort!

Lyssna med Biblio

E-ljudboksappen biblio

Vill du lyssna på ljudböcker via din telefon eller surfplatta? Då kan du lyssna via vår app Biblio. De tekniska kraven är att din enhet har Android 5.0 eller högre alternativt iOS 10.0 eller högre.

 1. Börja med att ladda ner appen ”Biblio” från Play butik (Android) eller App store (iOS).

 2. I appen väljer du ”Jönköping” som ditt bibliotek. Under kort skriver du antingen ditt lånekortsnummer eller ditt tiosiffriga personnummer. PIN-kod är den fyrsiffriga kod som du har kopplat till ditt lånekort. Till sist kryssar du i att du godkänner användarvillkoren och trycker på ”Logga in”.
 3. Du är nu inloggad och kan börja leta efter de böcker som du vill lyssna på. I menyn hittar du bland annat dina lån, kategorier att utforska samt en sökfunktion.

 4. Notera att Biblio innehåller både e-böcker och ljudböcker. Du skiljer dem åt genom en liten rund symbol bredvid boken. En röd symbol med ett dokument på visar att det är en e-bok. En blå symbol med ett par hörlurar visar att det är en ljudbok.

Låneregler

 • Lånetiden är 28 dagar och lånet försvinner automatiskt från ditt konto. Vill du fortsätta lyssna efter att lånetiden har gått ut så kan du låna boken igen.
 • Du har möjlighet att göra 3 e-lån per vecka. E-ljudböcker och e-böcker räknas ihop.
 • För låntagare är lån av e-böcker och e-ljudböcker gratis. För biblioteken i Jönköpings kommun innebär det en kostnad per lån. Bibliotekens budget för e-lån är satt per kvartal. Om kostnaderna för utlån överstiger budgeten innebär det att utlån kan stoppas för e-böcker och e-ljudböcker. Skulle det hända så finns information på vår hemsida. När nästa kvartal börjar går det att låna som vanligt igen. 

 1. Andra sätt att lyssna på ljudböcker

  Det finns många sätt att lyssna på böcker! Du kan använda Biblio-appen, lyssna i webbläsaren eller låna ljudböcker på Cd eller MP3-skiva. Om du har särskilda behov som gör att du behöver lyssna, finns talböcker och Legimus.

Skaffa Lånekort

För att kunna låna digitala böcker från biblioteket behöver du skaffa ett lånekort. Det gör du genom att besöka något av folkbiblioteken i Jönköpings kommun och har med en giltig legitimation.

Det går också att skapa ett digitalt lånekort. Det digitala lånekortet gäller endast i 14 dagar. Därefter krävs att du besöker något av folkbiblioteken i Jönköpings kommun och har med en giltig legitimation om du vill fortsätta låna.

 1. Skaffa lånekort

  Ansök om lånekort direkt! Då kan du börja använda våra digitala tjänster genast. Lånekort kostar ingenting.

Fungerar inte Biblio?

 1. Biblio – felsökning

  Det finns en mängd olika saker som kan göra att Biblio inte fungerar eller att en specifik e-bok inte går att låna/öppna.