Kvinnan i hytt 10

En riktig bladvändare. En ruggig thriller där man inte vet vad man ska tro.

 Jag blev tipsad om denna av en gammal kollega förra året men då var det lång kö på boken så jag beslöt mig för att vänta. Inför en lång resa köpte jag i pocketformat för att ha något att läsa och sedan skänka den vidare.

Jag läste ut den över dagen precis som förväntat. Boken inleder med ett inbrott hos huvudpersonen Lo Blacklock. Hon vaknar lite bakis och förvirrad av något ljud och upptäcker en inbrottstjuv. Inbrottstjuven låser in henne och hon sitter inlåst i två timmar innan hon kommer ut och kan ringa polisen. Inbrottet får henne att må väldigt dåligt samtidigt som hon förbereder sig på att åka på sitt livs jobbresa. Hon ska åka en lyxkryssning ombord på fartyget Aurora genom sitt jobb som reporter. Det är en resa som hon verkligen sett fram emot och inte tänker missa för allt i världen.

Men det blir inte alls som hon har tänkt sig. Hon vaknar av ett skrik under natten och upptäcker blod i närheten av grannens hytt. När hon kontaktar säkerhetsvakten är blodet borta och hytten är tom. Kvinnan hon tidigare mött i hytten bredvid är också försvunnen. Lo försöker ta reda på vad som har hänt men det blir bara mer och mer som inte stämmer. Vem är inblandad och vem kan hon egentligen lita på?

Audience:

Tags:

Review by: Ida Stenmark Tuesday, April 16, 2019