Mera meröppet!

Nu får biblioteksbesökarna i Bankeryd, Norrahammar och Huskvarna ännu bättre tillgång till bibliotek.

Från den 1 juni blir det mera meröppet på biblioteket i Bankeryd. Samtidigt införs även meröppet på biblioteket i Norrahammar.

I Bankeryd är biblioteksbesökarna redan bekanta med begreppet meröppet. Under meröppettiden är biblioteket oftast obemannat, men besökaren kan komma in och sköta sina ärenden självständigt med hjälp av bibliotekskortet. Från och med 1 juni utökas meröppettiderna till 07–22.

I Norrahammar har invånarna längtat efter att få ett meröppet bibliotek, och med det ökad tillgänglighet till böcker och medier.

– Anledningen till att vi börjar med just biblioteken i Bankeryd och Norrahammar är att de kommer att ha stängt vissa dagar i sommar och vi vill ge våra invånare möjlighet att besöka biblioteken, även om vi inte har möjlighet att hålla öppet som vanligt, säger Christel Bjärterot Lundqvist, enhetschef biblioteken, Jönköpings kommun.

För att få tillgång till biblioteket när det är obemannat behöver låntagaren skriva på ett meröppetavtal. Det görs på plats på det aktuella biblioteket.

Efter sommaren utökas meröppettiderna även på biblioteket i Huskvarna med start den 1 september.