Mysig fantasy med inspiration av nordisk folktro

Staden under berget är den första boken om Hallahem, jag har inte läst de andra… än.

Den handlar om naturfolket eller vitterfolket som de kallar sig som bor under ett berg och hotas av människorna. Det enda som kan hjälpa dom är en flicka som egentligen är från vitterfolket men har vuxit upp hos människorna utan att veta om vem hon egentligen är.

Jag märkte nu efter att jag har läst boken, eller lyssnat på den som e-ljudbok, att den är klassad för 9-12 år men det va inget jag tänkte på när jag läste den. Jag skulle säga att det är en spännande och lättsmält urban fantasy som känns högaktuella med tanke på debatten om klimatet och människans förstörelse av moder jord. Den är skriven på ett lockande sätt och har härliga beskrivningar av bland annat vitterfolkets hem Hallahem tillsammans med fina relationer mellan de olika karaktärerna.

Mitt tips är att om du gillar fantasy oavsett om du är 60, 30 eller 10 år, ladda ner appen Biblio till din telefon och lyssna på stranden nu i sommar. Det finns tre delar och jag hoppas att de andra två är lika spännande och fina som den första.

Audience:

Tags:

Review by: Emma Dahlberg Monday, June 10, 2019