Nervkittlande thriller

Zoe Walker ser en dag en annons med en bild på sig själv i tidningen med en länk. Hon blir först rädd men övertalas av sin familj att det inte är hon på bilden och att hon bara överdriver. Dag efter dag dyker det upp nya annonser med bilder på olika kvinnor med samma länk. Zoe Walker är fast besluten att ta reda på sanningen bakom bilderna och kastas in i en katt och råtta lek utan dess like. Långsamt går det upp för henne att tunnelbanan kanske inte så säker som det verkar.

Denna psykologiska thriller tar upp övervakningssamhället och medvetengör hur våra rutiner gör oss sårbara. Rutiner som att alltid ta en viss buss eller sitta i en viss tunnelbanevagn gör våra rörelsemönster förutsägbara.

 Samtidigt som vi får följa Zoe Walker och andra kvinnor som är involverade i historier får vi även stifta bekantskap med Kriminalinspektör Kelly Swift som känner sig personligt knuten till fallet. Kelly jobbar till en början på ”tunnelbanepolisen” och ser ett mönster genom brott som sker i kollektivtrafiken. Historien är full av snabba vändningar och inte förrän i slutet får man som läsare reda på sanningen och den kommer som ett slag i magen.

Audience:

Tags:

Review by: Ida Stenmark Friday, October 12, 2018