Nya regler kring bokning av Biograf Fokus

Från den 1 december har Folkhälsomyndigheten utfärdat nya restriktioner kring arrangemang och allmänna sammankomster över 100 personer. Det påverkar dig som vill boka Biograf Fokus för ett arrangemang.

Vad gäller för Biograf Fokus?

• Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för grundläggande smittskyddsåtgärder så som informationsskyltar, tillgång till handsprit och så vidare.
    Vid arrangemang med över 100 personer gäller följande vid bokning av lokalen:
  • Du som arrangör har huvudansvar för att kontrollera vaccinationsbevis och legitimation utanför Fokus huvudingång på Stadsbibliotekets entréplan.
    Personer under 18 år behöver inte visa vaccinationsbevis. Personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 behöver inte heller visa vaccinationsbevis, istället ska personen visa ett läkarintyg.
    Du som arrangör ska ha en tydlig rutin samt en skriftlig dokumentation kring hur du kommer säkerställa hanteringen av vaccinationsbevis och legitimation.
    Vid arrangemang under 100 personer gäller följande:
  • Du som arrangör har också ansvar för att undvika trängsel, till exempel köbildning vid in- och utsläpp till lokalen samt trängsel i lokalen.

Läs mer om bokning av Fokus

Audience:

Tuesday, December 7, 2021