Reservera

Du har möjlighet att själv reservera medier i biblioteket via vår katalog. Det kostar inget att reservera. Lägg in en aktuell e-postadress knuten till lånekortet. Den är bra att ha för snabba meddelanden när reserverade böcker finns att hämta. Du registrerar och håller adressen uppdaterad via Mina sidor.

Börja med att logga in med ditt lånekortsnr eller personnr och PIN-kod eller användarnamn och lösenord. Inloggningen hittar du via knappen Logga in längst ut till höger i menyraden.

Om du glömt PIN-koden eller saknar PIN-kod måste du besöka något av våra bibliotek och ta med legitimation.

Sök upp den titel du vill reservera och kontrollera att du har hittat rätt version av mediet vilket anges under rubriken Medietyp.

Undantag från detta gäller DAISY-skivor som endast får lånas av personer med speciella behov, t ex synskadade. En DAISY känns igen på att signum efter rubriken Hylla slutar med /TC.

Gå vidare från träfflistan till katalogposten genom att klicka på titeln. Klicka på knappen Reservera och välj den biblioteksenhet där du vill hämta boken.

När du klickat OK så får du en bekräftelse på att du reserverat titeln och vilken köplats du har.

När du reserverar en bok som finns inne går den att hämta när du fått en avisering via e-post.

Om du inte längre vill stå i kö på en bok kan du själv ta bort reservationen om du är inloggad. Välj Mina sidor och sedan Mina reservationer. Markera i rutan på den titel du vill ta bort och klicka sedan på Ta bort.

Snabb instruktion

  • Logga in
  • Sök i sökrutan på hemsidan
  • Kontrollera att du har hittat rätt version av mediet vilket anges under rubriken Medietyp
  • Gå till katalogposten genom att klicka på titeln
  • Klicka på knappen Reservera och välj den biblioteksenhet där du vill hämta boken
  • Klicka på OK