Reservera

Vill du läsa en bok som är utlånad? Reservera den! Du får mejl när boken finns att hämta!

Hur kan jag reservera en titel?

För att reservera en bok, kan du göra ett av följande:

-Logga in på hemsidan, sök fram din önskade titel i önskat format eller upplaga om det finns flera att välja på, sedan kan du klicka på "reservera" och välja hämtenhet.

-Ringa ditt till respektive bibliotek under öppettider (Och är det inte öppet, ring ett annat bilbiotek. Vi kan hjälpa dig med reservationer från alla bibliotek).

- Mejla oss på biblioteken@jonkoping.se . Vi besvarar mejl under kontorstid på vardagar.

Jag har fått en avisering från ett bibliotek men önskar hämta ut min reservation på ett annat. Går det?

Absolut! För en smidigare hantering, kontakta det bibliotek din aviserade bok finns på så fixar personalen detta. 

Jag har stått i kö på en titel ganska länge men kommer nog inte kunna hämta ut den nu när det närmar sig att få en avisering på den. Jag vill inte förlora min plats i kön, hur gör jag?

Genom att kontakta ett av våra bibliotek går att pausa en reservation. Du behåller din plats som den är i kön, och du kan när som helst be om att få aktivera din reservation igen. Detta är endast möjligt om du inte fått en avisering ännu på din reservation. 

Jag försöker reservera en bok via hemsidan men det fungerar inte, vad är problemet?

Går det inte att reservera en bok via hemsidan kan det bero på att du använder ett begärnsat konto som du skapat via hemsidan. Detta lånekort ger dig möjligheten till använda enbart digitala tjänster, och för att få tillgång till fysiska böcker eller reservera behöver du besöka ett av våra bibliotek och visa upp legitimation.