Rocka sockorna med biblioteken

Den 21 mars är det Världsdagen för Downs syndrom! Då rockar vi sockorna för att hylla olikheter och uppmärksamma alla människors lika värde och rättigheter. På Biblioteken rockar vi sockorna hela veckan!

Ett par fötter med pmatchade strumpor . Text: rocka sockorna. Vit bakgrund. Rosa cirkel med text i vitt: Vi rockar hela veckan!

 

 
  1. Rocka sockpyssel på Stadsbiblioteket

    When: Saturday 26 March 2022 11:00 - 15:00
    Location: Stadsbiblioteket

    Pyssel med Svenska Downföreningen på Stadsbiblioteket. Ta med dig strumpor och pyssla loss!

Under vecka 12 rockar vi sockorna som bara den! På biblioteken kan du måla din snyggaste sockteckning och gå tipspromenad med fina priser. Varje dag, hela veckan! Gratis, såklart. Och så blir det sockpyssel på Stadsbiblioteket den 26 mars.

Men varför rockar vi sockorna?

Jo, den 21 mars är det Världsdagen för Downs syndrom. Det har FN bestämt. Downs syndrom är ett medfött tillstånd som har med våra kromosomer att göra. Människans kromosomer håller ihop två och två och kromosom-paren ser i mikroskop nästan ut som sockor som ligger med hälarna mot varandra. Så omatchade sockor är en fin bild för att kromosomer kan se lite olika ut, men att alla är lika mycket värda ändå. Människor över hela världen uppmärksammar Världsdagen för Downs syndrom den 21 mars genom att bära olika strumpor!

Läs mer hos Svenska Downföreningen