Så jävla kallt!

Att bo i Norrland och hata snö, kyla och mörker är inte den bästa kombinationen. Det som gör livet uthärdligt för Karla är hennes älskade hund Hemingway, nästan-pojkvännen Aziz och sin vän Kaja.

Karla drömmer om att få ge sig av från kylan, mörkret och skolans krav. Att få komma bort från ensamheten och den eviga väntan på att ”det riktiga livet” ska börja. Bara ett och halvt år kvar till studenten….

Men livet kan inte vänta längre hon måste dra söderut till värmen, ett ställe där hon och Hemingway kan leva och vara lyckliga. Karla ser föräldrarnas blickar och hör deras viskningar om Hemingways sjukdom. Detta leder till att Karla, Kaja och Aziz ger sig iväg på en galen roadtrip söderut genom Norrland via fester, snö och kapade bussar mot friheten.

Läs denna fantastiska historia om kärleken till ett djur, vänskap och tristessen i en småstad. Om att försöka hitta sig själv och våga leva det liv man vill. Trots all snö och kyla blir jag alldeles varm i hjärtat när man läser Lova Laksos debut.

Audience:

Tags:

Review by: Martina Ringefelt Wednesday, March 13, 2019