Sommarhetta x 3

När det är lite si och så med värmen kan man passa på att läsa en roman där man verkligen känner och upplever hur det kan vara en riktigt varm sommar.

Marguerite Duras berättar i sin bok De små hästarna i Tarquinia om ett sammansvetsat semestersällskap i en liten italiensk by, 2 gifta par, 1 ogift väninna, 1 barn samt en medföljande barnflicka.
Hettan är stillastående, personerna uttråkade och loja i väntan på ett förlösande regn. Ingen vill ta till sig något allvarligt eller ansvarskrävande, alla har sina givna roller.
En speciell sommaratmosfär vilar över hela berättelsen.

En klassiker är Francoise Sagans debutroman Bonjour tristesse om 17-åriga Cecile som tillsammans med sin pappa, och hans älskarinnor, tillbringar sommaren i en stor vit villa vid Medelhavet.
Även här finns det behagliga ytliga livet där man inte behöver ta ställning till något men ändå är det något som skaver.

En nutida författare, Silvia Avallone, bidrar även hon med sitt debutverk, den fantastiska Stål. De unga tonårsflickorna Anna och Francesca är fast i stålverksstaden Piombino på toscanska kusten. De kan se havet och den ouppnåeliga ön Elba dit de som har råd åker på badsemester.
En roman om vuxenblivande och drömmar om att ta sig vidare.

 1. Bonjour tristesse

  Av: Sagan, Françoise
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1955
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från franska

  Finns som: Bok
 2. Stål

  Undertitel: [roman]
  Av: Avallone, Silvia
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från italienska

  Finns som: E-bok

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Karin Waern den 11 juli 2017