Dubbel spänning, för 9-100 år!

Årets bästa lov – läslovet! Låt höstrusket härja utanför fönstret och kryp upp i soffan med filt, fika och böcker! Supermysigt att sitta tillsammans och läsa varsin bok.

Två böcker, Nattkorpen för 9 år och uppåt, samt 1793 för vuxna, med många likheter. Båda handlar om Stockholm i en svunnen tid, men utan romantiskt skimmer. Det är de mindre välbärgades Stockholm som skildras, med isande kalla vintrar där livhanken hänger på att veden inte tar slut. Det är hårt och solkigt, det är dunkla krogar där ölen rinner över golven och knytnäven ständigt hänger i luften, skildringar av fullständigt livsfarliga arbetsplatser (skyddsombudet i mig ryser) och överallt människor som på en sekund kan förgöra dig. Men också människor proppfulla av omtanke, mod och en oövervinnerlig kraft att förändra.

I båda böckerna är det mordhistorier som nystas upp. Två medfarna poliskonstaplar, en i varje bok, får hjälp av varsin skarpsynt medhjälpare - barnhemsbarnet Mika i Nattkorpen, och juristen Cecil Winge i 1793. Det är spännande, välskrivet och ni kommer inte att kunna sluta läsa förrän ni vänt böckernas sista blad!

 1. Nattkorpen

  By: Rundberg, Johan
  Language:
  Swedish
  Published: 2021
  Classification: Hcg
  Available as: Book
 1. 1793

  By: Natt och Dag, Niklas
  Language:
  Swedish
  Published: 2019
  Classification: Hc.01
  Available as: Book