Coronaviruset: Snart öppnar vi igen - men försiktigt!

Här hittar du information om olika åtgärder och förändringar som biblioteken gjort för att minska smittspridningen.

Senast uppdaterad: 2021-01-14 kl 16:22

25 januari öppnar biblioteken för besök igen. Men ingenting är som vanligt. Smittspridningen i länet är fortsatt hög och Folkhälsomyndighetens restriktioner gäller.

I nuläget är det inte klart i vilken omfattning biblioteken kommer att vara öppna. Vi vet alltså inte vilka av biblioteken som kommer att tillhandahålla vilka tjänster. Detta beror på lokalernas utformning och personalresurser. Mer information kommer.

Det vi vet nu är:

• Från den 25 januari kommer det åter att bli möjligt att reservera och låna medier.
  • Från den 25 januari kommer det åter att bli möjligt att använda dator och skriva ut, scanna och kopiera. Kanske inte på alla bibliotek. Mer information om detta kommer.
  • Ett besök på biblioteket bör ta max 15 minuter.
  • Vi vill att du kommer ensam, inte med familjen.
  • Håll avstånd.
  • Det kan komma att bli kö utanför då ett begränsat antal personer åt gången får vistas i lokalerna.

Varför öppnar biblioteken?

Att stänga under en kort period är rimligt under en kris, men en längre tids fullständig nedstängning bryter mot bibliotekslagen som slår fast att biblioteken ska vara tillgängliga för alla.

På den här sidan kommer vi hålla dig informerad om vad det är som gäller just nu på biblioteken i Jönköping och när restriktionerna förändras.

Kontakta vår kundtjänst om du har frågor

Kontakta biblioteken på 036 10 55 80, kundtjanst.bibliotek@jonkoping.se

Öppettider:

måndag-fredag 10-16

Återlämning av böcker

• Stadsbibliotekets återlämningsinkast kommer fortsatt att vara öppet. Vi vill dock förtydliga att du inte behöver återlämna dina böcker under den tid vi har stängt!

Följande åtgärder gäller sedan tidigare

• Vi utökar möjligheten att låna om från 2 gånger till 4 gånger. OBS! Gäller inte för reserverade böcker eller korttidslån.
  • Vi utökar möjligheter för e-lån från 3 lån i veckan till 5 lån i veckan.
  • Du kan nå tjänsten Pressreader hemifrån.

1. Frågor & Svar

Här kan du hitta olika frågor och svar enligt kategori om bland annat hur du lånar e-böcker eller allmänna frågor om dina lån.

den 4 november 2020