Hur du lånar e-ljudböcker

Enklast är att ladda ner appen Biblio för att lyssna på e-ljudböcker. Du kan även lyssna genom webbläsare och din dator som strömmande e-ljudböcker, det betyder att du behöver ha internetuppkoppling när du lyssnar.

Lyssna på e-ljudböcker via mobil eller surfplatta

Ladda ner Axiell Medias app Biblio i App Store (iOS 10.0 eller senare) eller Google Play (Android 5.0 eller senare).
Välj bibliotek Jönköping i listan på biblios startsida och logga in med ditt lånekortsnummer eller personnummer (10 siffror) och pinkod.

E-ljudboksappen biblio

När du hittat en bok du vill lyssna på  klickar du på knappen Låna och sedan Play-knappen.
Boken finns sedan under Mina lån
Spelaren kommer automatiskt ihåg var i boken du slutade lyssna om du pausar eller stänger av.

Under Mina lån kan du aktivera funktionen Gör tillgänglig offline under respektive bok.
Boken laddas då ner till appen och finns där under låneperioden. Boken tas bort automatiskt vid låneperiodens slut.

Du kan använda appen på upp till och med fem enheter. Se till att alltid hålla appen uppdaterad, rättningar och förbättringar görs.

Har du en äldre telefon?

Du kan fortfarande lyssna på våra e-ljudböcker strömmande via vår hemsida.

För att fortsätta att lyssna på en strömmande ljudbok vid ett senare tillfälle loggar du in på bibliotekets hemsida och går till Mina sidor och vidare till Mina lån. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast. Boken finns tillgänglig i 28 dagar.

För iPad/iPhone: Lyssna (iOS)
Ni måste använda Safari som webbläsare för att detta ska fungera.

För Android: Lyssna (Android)
Ni måste först ha laddat ner Elib Ljudbokspelare från Google Play innan ni kan lyssna på e-ljudböcker.
Vi har sett många synpunkter på denna och rekommenderar att ni använder en dator för att lyssna på e-ljudböcker om er androidtelefon inte kan använda Biblio.

Lyssna på e-ljudböcker via datorn

Ladda ner programmet Flash om du inte har det på datorn.

Logga in på bibliotekets hemsida.

Sök upp den bok du är intresserad av. Du hittar bibliotekets strömmande ljudböcker genom att söka på E-ljudbok + titel eller författare i sökrutan.

Klicka på bokens titel. Klicka på E-ljudbok. Spelaren öppnas och du kan lyssna på boken.

Ljudböckerna sparas inte på datorn, utan spelas upp direkt via spelaren. Du måste alltså ha uppkoppling medan du lyssnar.

Låneregler

Lånetiden är 28 dagar och när lånet har gått ut kan du inte längre lyssna på boken. Du kan låna den direkt igen genom att ladda ner filen på nytt.

Du har möjlighet att göra 3 e-lån per vecka. E-ljudböcker och e-böcker räknas ihop.

På biblioteken i Jönköpings kommun erbjuder vi de böcker som kostar biblioteket upp till 20 kronor per lån. Alla böckerna finns i vår katalog. För dig som låntagare är det alltid gratis att ladda ned e-ljudböcker, biblioteket står för kostnaderna.

Det finns en gräns för bibliotekets kostnader per kvartal. Det innebär att lån av e-ljudböcker ibland stoppas när ett kvartalsslut närmar sig. Om så är fallet läggs information ut på hemsidan och i Biblio.
När det blir en ny månad går det att låna som vanligt igen.