Att koreografera dagen och låta natten vara - en apologi för dansen

En hyllningsdag till konstnären Efva Lilja.

Plats: Fokus Stadsbiblioteket
Målgrupp: Vuxna

Koreografen Stina Nilsson med kompositören André Csernak skapar en föreställning där skrivna ord, tankar, rörelser och musik möts.
Ett verk som är inspirerat av Efva Liljas bok ”Att koreografera dagen och låta natten vara - en apologi för dansen”.
Även publiken får vara med och skapa genom danskroki.

Dag och tid: Danskroki: Söndag 15 oktober kl 11.30-12.30
Plats: Vita Salen, Jönköpings läns museum

Dagen fortsätter med författarsamtal mellan Efva Lilja och moderator Cajsa Tengblad om livet, dansen och berättandet.

Dag och tid: Författarsamtal: Söndag 15 oktober kl 13 - 14
Plats: Fokus, Jönköpings stadsbibliotek

Samarr. Dansnät Jönköping, Jönköpings läns museum, Jönköpings stadsbibliotek

Foto: Viktor Andersson

Efva Lilja arbetar med koreografi, bildkonst, film och text, utställningar, föreläser och ger föreställningar runt om i världen.
Lilja är professor i koreografisk komposition och skriver om koreografi, konstnärlig forskning och om konstens roll i samhället.
Hon började studera dans vid Jönköpings Gymnastikförening och Vätterstads balettförening och har därefter deltagit i flera dansutbildningar och sedan dess haft en framgångsrik danskarriär både i Sverige och internationellt.
Just nu är hon direktör och konstnärlig ledare för Danshallerne i Köpenhamn.