Filmstudion: I am not your negro

Arrangemanget har redan varit

14 oktober torsdag 2021
2021-10-14 till 2021-10-14.
Plats Stadsbiblioteket

James Baldwins krönika om vännerna Medgar Evers, Malcolm X och Martin Luther King jr.

Medgar Evers, Malcolm X och Martin Luther King Jr. var framträdande människorättskämpar, och de blev alla hänsynslöst lönnmördade. Deras tredje gemensamma nämnare är vännen James Baldwin. Innan Baldwins död 1987 påbörjade han sitt sista verk, en krönika om sina tre vänner och deras tragiska livsöden. Raoul Pecks hyllade I Am Not Your Negro tar avstamp i Baldwins anteckningar, för att utforska den afroamerikanska historien och vad det innebär att vara svart i USA i dag. Oscarsnominerade Samuel L. Jackson utgör rösten som Baldwin. Filmen vann publikens pris vid sin premiär under Toronto filmfestival.

Raoul Peck
USA, 2016
dokumentär
från 15 år
engelska, svensk text

Terminskort:
Ordinarie: 350 kr
Pensionär/student/ungdom
t.o.m. 26 år: 200 kr
Terminskort ger medlemskap i Filmstudion samt inträde till terminens samtliga filmer. Korten kan köpas i förväg på Jönköpings stadsbibliotek.
Denna termin säljer vi inga enstaka biljetter.