Filmstudion: Paraplyerna i Cherbourg

Plats Stadsbiblioteket

Älskad musikalklassiker.

Jacques Demy l 87 min l Frankrike, 1964 l barntillåten l svensk text

Unga Geneviève är upp över öronen förälskad i bilmekanikern Guy, men när han blir inkallad i armén och Geneviève senare upptäcker att hon är gravid, gifter hon sig istället efter påtryckningar från sin mamma med en förmögen juvelerare. Jacques Demys klassiska musikal är en milsten såväl som ett unikum i musikalfilmhistorien, och tilldelades Guldpalmen vid Filmfestivalen i Cannes 1964.

Ordinarie
350 kr
Pensionär/student/ungdom (tom 26 år)
200 kr

Terminskort ger medlemskap i Filmstudion samt inträde till terminens samtliga filmer. Korten kan köpas i förväg på Jönköpings stadsbibliotek.
Biljetter till enstaka filmer kan köpas i entrén i mån av plats för 80 kr (20 kr för medlemskort tillkommer vid första besökstillfället). Kassa och insläpp öppnar ca 30 min innan visning. (Endast kontanter eller swish)