Filmstudion: Sången om den eldröda blomman

Arrangemanget har redan varit

24 oktober torsdag 2019
2019-10-24 till 2019-10-24.
Plats Stadsbiblioteket

Möt timmerforsens egen Don Juan när Lars Hanson gör rollen som Olof Koskela i filmatiseringen av Sången om den eldröda blomman.

Den bästa av de fyra filmatiseringar som gjorts av Johannes Linnankoskis roman där en förvisad bondson tar jobb som flottare men inte kan glömma kärleken från granngården. Filmens originalnegativ gick förlorat på fyrtiotalet, men flera kopior har funnits bevarade som visade att filmen inte var svartvit utan vackert tintad och tonad. Färgerna har återskapats, och Armas Järnefelts originalmusik har synklagts med en inspelning av Gävle symfoniorkester under ledning av Jaakko Kuusisto.

Filmen introduceras av Linnéa Kallerskog, antikvarie/arkeolog vid Jönköpings läns museum, som kommer att berätta om flottning som bedrivits i vattendrag i Jönköpings län.

Regi: Mauritz Stiller - Sverige, 1919 - 101 min - från 15 år - svenska mellantexter

Visningen är ett samarbete med Cinemateket.

Terminskort

Ordinarie
350 kr
Pensionär/student/ungdom (t.o.m. 26 år)
200 kr

Terminskort ger medlemskap i Filmstudion samt inträde till terminens samtliga filmer. Korten kan köpas i förväg på Jönköpings stadsbibliotek. Biljetter till enstaka filmer kan köpas för 80 kr (20 kr för medlemskort tillkommer vid första besökstillfället) på Jönköpings stadsbibliotek en timma innan filmstart. Enstaka biljetter kan också köpas i kassan i samband med insläpp ca 30 min innan visning (endast swish).