Invigning av boktrappan

Foto: Marcus W Carlsson Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

13 maj fredag 2022
13 maj fredag 2022
2022-05-13 till 2022-05-13.
Plats Huskvarna
Kostnad: Gratis
Målgrupp:

Mitt under Huskvarna marknad firar vi in boktrappan i Mjölkafållan! Det bjuds på ansiktsmålning med bokkaraktärer. Bokbussen är på plats. Circular centre dukar upp fika. De 50 första som lämnar ett boktips på en småländsk författare får en bok.

Invigning kl 15.00
Författaren Katarina von Bredow invigningstalar. Hon har vuxit upp på Öster i Jönköping och har gett ut mer än 25 böcker, flera av dem är översatta till andra språk. Hennes böcker är ständiga favoriter hos unga läsare. Vinnare i Bibliotekens skrivartävling 2021 för sjätteklassare, Amilia, läser ur sin novell. Konferencier är Malte Nordlöf, till vardags programledare på P4 Jönköping – Sveriges radio.

Om boktrappan
Utifrån ett underlag med över hundra småländska författare har 18 boktitlar valts ut. Lästips för alla åldrar och smaker. Andreas Blom från Kollektivet Livet har tagit fram motiv och målat, med sprejburkar och pensel.

Trappan leder upp till Mjölkafållans nya lekplats, som förstås innehåller ett bokskåp, så att man kan slå sig ner en stund och läsa i parken.

Taggar: