Invigning av Huskvarna bibliotek och stadshus

Äntligen! Lördagen den 20 januari inviger vi Huskvarna stadshus och det nya biblioteket. Välkommen till en dag med aktiviteter för hela familjen.

Plats: Huskvarna
Målgrupp: Vuxna, Barn

Under invigningsdagen den 20 januari mellan klockan 10.00-16.00  väntar spännande föreläsningar, musikunderhållning och skapande. Vi får också besök av figurer ur sagornas värld. För den nyfikne finns möjlighet att se sig om i huset.

Några hållpunkter:

10:00 slår vi upp portarna till stadshuset. Då finns det möjlighet att mingla med Mumintrollet och Lilla My (klockan 10-14) eller Anna och Elsa från Frost och Kylo Ren från Star Wars (klockan 13-16). Ballongartisten Pia knyter ballongdjur till alla barn!

Under dagen kan du skapa med Upptech. Tillsammans med  Åsa och Anna kan du klippa, vika och skapa pappersfåglar.

I entréhallen underhåller Kulturskolans olika musikgrupper under hela dagen. Först ut är "Unga folkstråket" klockan tio.

I stadshusets kafé serveras kaffe och tårta.

11.00 Invigningscermoni med Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande. Tal och musik.

11.30 Föreläsning med Daniel Håkansson från tekniska kontoret som berättar om byggprojektet.

12.00 Rundvandring i huset. Från klockan 12-16 visar vi delar av huset och berättar om verksamheterna. Samling i receptionen. Ny rundvandring var femtonde minut.

12.30 Samtal om den offentliga konsten. Hör konstnären Thomas Nordström berätta om stadshusets tredelade konstverk som pryder entréhallen.

13.00 Författarföreläsning med Emma Hamberg*. Hon ritade serien Singel i stan i Vecko-Revyn i många år innan hon blev chefredaktör för tidningen. Emma Hamberg har även varit programledare i P3 och gett ut såväl ungdomsböcker som kokböcker.

15.00 Författarföreläsning med Theodor Kallifatides*. Han flyttade till Sverige 1964 och har bland annat undervisat i praktisk filosofi och arbetat som chefsredaktör. Mest känd är han för sitt författarskap, där han bland annat har gett ut ett trettiotal skönlitterära verk.

Svårt att besöka oss under lördagen? Misströsta inte, hela invigningsveckan är fullspäckad av spännande, roliga och intressanta arrangemang! Läs mer i pdf:en

*Begränsat antal platser. Biljett krävs. Hämtas på Huskvarna bibliotek från måndag 15 januari.

Kommande händelser

1. lördag 2018-01-20