Skräcken i Svarta Lagunen 3D + Freaks

Längtar du också efter en helkväll med lagunmonster och freaks? Vi med. Därför bjuder vi in till en oförglömlig fredag den 13:e med två horrorklassiker utöver det vanliga. Välkomna!

Plats: Biograf Fokus Stadsbiblioteket
Målgrupp: Vuxna

SKRÄCKEN I SVARTA LAGUNEN
Jack Arnold - 79 min - från 15 år - USA, 1954 - 3D - ej svensk text
Berömd monsterfilm där förhistorisk ”gälman” – hälften man, hälften fisk – gäckar forskarexpedition i Amazonas djungel. Filmen spelades in och hade premiär i 3D, men de flesta såg den i 2D eftersom 1950-talets 3D-våg var på väg att dö ut. Häromåret restaurerades filmen och anpassades till dagens 3D-teknik och vi
kan visa den som vid premiären igen.

FREAKS
Tod Browning - 63 min - från 15 år - USA, 1932 - ej svensk text
”We accept her! One of us! One of us! Gooble gobble, gooble gobble! One of us! One of us!” Ramones stal nonsensramsan från Tod Brownings ännu totalförbjudna mästerverk om “cirkusfreaks” och de “normala”. Filmen var långt före sin tid, chockerade publiken och anses än idag vara en av de mest udda produktionerna från ett av de stora filmbolagen.

Fri entré!
Biograf Fokus, Stadsbiblioteket
Förmingel kl 17.30
Första filmen startar kl 18 (inget efterinsläpp)

Visningarna är ett samarbete med Cinemateket och Svenska Filminstitutet.