Biblioteken hålls öppna i sommar

Beslutet om att biblioteken i Taberg, Norrahammar, Tenhult och Bankeryd skulle hålla stängt under tio veckor i sommar, har ändrats.

– Vi har fått in många önskemål om att kunna besöka närbiblioteken i sommar och har därför sett över öppettider och hittat en lösning. Biblioteken är en viktig service och det är självklart för oss att försöka möta medborgarnas behov, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör, Jönköpings kommun.

Nu tittar biblioteksledningen på lösningar för att alla kommuninvånare ska kunna ha tillgång till bibliotek under sommarlovet. Det blir ändå begränsningar – personalen räcker inte till för att bemanna alla 11 biblioteken, så man kommer att få hitta en lösning där biblioteken har öppet i skift. Målet är att vart och ett av de mindre biblioteken ska ha öppet minst en dag i veckan.

den 10 juni 2021