Corona-information

Biblioteken i Jönköping håller tills vidare öppet som vanligt.

Just nu är det många frågor kring våra arrangemang. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Håll utkik i vår kalender för information om arrangemang. Tänk på att arrangemang kan ställas in med kort varsel. 

Andra tillfälliga förändringar i vår verksamhet är följande:

  • Vi utökar möjligheten att låna om från 2 gånger till 6 gånger. OBS! Gäller inte för reserverade böcker eller korttidslån.
  • Du som tillhör någon riskgrupp kan hämta dina aviserade böcker utanför. Läs mer här.
  • Vill eller kan du inte gå in på biblioteket för lämna tillbaka böcker kan du lämna dem i återlämningsfacket utanför. Detta gäller för Stadsbiblioteket, Gränna, Österängen, Norrahammar, Ödestugu, Taberg och Råslätt. 
  • Om du inte kan lämna tillbaka dina böcker i tid på grund av sjukdom tillkommer ingen förseningsavgift.
  • Du kan nå tjänsten Pressreader hemifrån. 
  • Inne på biblioteken hjälper vi dig tyvärr inte vid datorerna och skrivarna då det inte går att hålla avstånden i de situationerna. 

Vid hög frånvaro där det blir svårt att hålla samtliga bibliotek öppna kommer vi prioritera att ha Stadsbiblioteket och Huskvarna bibliotek öppna.

Du kan alltid ringa till ditt bibliotek för att få hjälp med omlån eller om du har frågor.

När du är hos oss, var noga med att visa respekt mot andra besökare och personal genom att hålla avstånd, hosta i armvecket, tvätta händerna. Besök oss inte om du är sjuk. 

Enligt smittskyddsläkare finns det ingen risk för att smitta överförs via medier. 

Vet du inte vart du ska vända dig för att få tillförlitlig information om coronapandemin?  Gå in på folkhälsomyndighetens webb.

Du kan också hålla utkik på Jönköpings kommuns hemsida för mer information. 

Målgrupp:

Taggar:

den 6 april 2020