Coronainformation: Det här gäller från 23 december

Information om hur det fungerar på biblioteken under pandemin.

Senast uppdaterad: 2021-12-23 Kl. 10.00

Från och med den 23 december gäller nya rekommendationer enligt Folkhälsomyndigheten. För bibliotekens del innebär det inga stora förändringar, bara att vi alla är extra försiktiga.

Vi ber dig  att:

• hålla avstånd
  • ha rena händer
  • stanna hemma om du är sjuk
  • vaccinera dig

Arrangemang och aktiviteter kan komma att ställas in med kort varsel.

Du behöver inte ha med dig covidbevis för ett besök på biblioteket.

Glöm inte att du alltid kan ringa och be oss komma ut med dina reserverade böcker, om du av rädsla för smitta inte vill komma in på biblioteket.

Tack för att du tar ansvar!

Läs mer om covidbevis

1. Skaffa covidbevis

Just nu får vi många frågor om att skaffa covidbevis. Är du också osäker? Vi hjälper dig!

Bokning av Biograf Fokus

1. Boka Biograf Fokus

Just nu går det att boka biograf Fokus för arrangemang med ett maxantal på 20 personer.

Riktlinjer för klassbesök

• Hör av er till det bibliotek ni vill besöka och boka tid för klassbesöket innan ni kommer.
  • Vi tar emot max 20 elever per grupp
  • Bara en besöksgrupp åt gången får vistas i lokalerna med en paus på 30 minuter emellan varje grupp.
  • Skolpersonal ska alltid följa med under biblioteksbesöken
  • Uppmana elever att undvika nära kontakt med andra personer i lokalen och hålla ett avstånd på ca 2 meter
  • Eleverna ska uppmuntras att helst sitta var för sig eller i mindre grupper under biblioteksbesöket

Bra att veta:

Handsprit finns tillgänglig i lokalen.

Besökande skolklasser och allmänheten får vistas samtidigt i bibliotekslokalerna - därför är det viktigt att vara noga med avstånd och maxantal elever.

Kontakta vår kundtjänst om du har frågor

Kontakta biblioteken på 036 10 55 80 eller e-post.

Kundtjänst öppettider:

måndag-fredag 10-13

1. Frågor & Svar

Har du en fråga om hur det fungerar på biblioteket? Förmodligen finns svaret här!

Taggar:

den 19 februari 2021