Coronainformation: Nu lättar vi på restriktionerna

Information om hur det fungerar på biblioteken under pandemin.

Senast uppdaterad: 2021-06-017 kl 13:14

Från och med måndag 21 juni lättar vi lite på restriktionerna på våra bibliotek. Nu kan du stanna så länge du behöver och det kommer att finnas sittplatser.

• Men pandemin är inte över så fortfarande gäller:
  • Datortid är begränsad till 30 minuter.
  • Antalet samtidiga besökare är begränsat och det ser olika ut beroende på bibliotekslokalens storlek.
  • Var noga med att hålla distans till andra besökare och personal.
  • Försök att hålla ditt besök kort, stanna inte längre än nödvändigt, framför allt om du besöker ett mindre bibliotek.
Var försiktig och var rädd om dig själv och andra!

Såhär  fungerar biblioteken under pandemin

Vissa av biblioteken har begränsade öppettider.
Titta på ditt biblioteks hemsida för att se vilka öppettider som gäller. (Se lista på biblioteken till höger, eller längst ned på sidan om du använder mobilen).

Detta gäller:

• Du kan reservera och låna medier.
    • Du kan använda dator och skriva ut, scanna och kopiera. Datorerna har en tidsgräns på 30 minuter.
    • Du kan få hjälp med svart-vita utskrifter av personal i informationsdisken.
    • Du kan läsa tidningen
    • Du kan nu låna hem även det senaste numret av tidskrifter.
    • Om möjligt, håll ditt besök kort
    • Håll avstånd.
    • Ett begränsat antal personer får vistas i lokalerna. När lokalen är full gäller: en in - en ut.
    • Naturligtvis kommer du inte till oss om du har symptom på förkylning.
    • Du kan nå tjänsten Pressreader hemifrån.
    • Från och med 1 juni 2021 återinförs maxgränsen 2 omlån och ordinarie förseningsavgifter tas ut.

Kontakta vår kundtjänst om du har frågor

Kontakta biblioteken på 036 10 55 80 eller e-post.

Kundtjänst öppettider:

måndag-fredag 10-13

1. Frågor & Svar

Har du en fråga om hur det fungerar på biblioteket? Förmodligen finns svaret här!

Taggar:

den 19 februari 2021