Inga förändrade restriktioner

Den 15 juli för med sig förändringar i samhället, men på biblioteken gäller samma regler som tidigare.

Biblioteken i Jönköping öppnade upp med sittplatser, högre besökstak och möjlighet att stanna längre i lokalerna senast restriktionerna lättade. Det har fungerat bra och det blir därför inga nya förändringar förrän till skolstarten, om smittläget tillåter.

- Till skolstarten ser vi över att kunna öppna studieplatser och studierum, men nu i sommar tycker vi att det är bättre att folk väntar utanför än trängs inomhus på de mindre biblioteken, säger Frida Christoffersson, strategisk chef för biblioteken i Jönköping.

Beslutet hänger ihop med att biblioteken har begränsade öppettider under sommaren och stundtals kan det bli högt besökstryck.

Det som gäller är alltså fortsatt:

• Kom gärna till biblioteket, men stanna inte längre än du behöver
  • Datortid är begränsad till 30 minuter.
  • Antalet samtidiga besökare är begränsat och det ser olika ut beroende på bibliotekslokalens storlek.
  • Håll avstånd till andra besökare och personal
  • Kom inte alls om du känner dig sjuk

Som tidigare går det bra att ringa och få hämta sina reserverade böcker utomhus om man inte vill gå in på biblioteket.

den 14 juli 2021