Österängens nya bibliotek har öppnat!

Välkomna in!

I somras stängdes det gamla biblioteket på Österängen och sedan dess har man stått utan. Men nu har det nya biblioteket öppnat i betydligt större och modernare lokaler.

– Anledningen till att man har bytt lokaler beror på att de tidigare lokalerna var alltför små, vilket framförallt gjorde det svårt att genomföra arrangemang av olika slag. Tillgängligheten i den gamla lokalen var inte heller den bästa, men nu är den alltså större och mer flexibel, säger Annika Wernborg, enhetschef närbiblioteken.

Bibliotek i anslutning till konsthall

De nya lokalerna ligger i markplan bredvid den entré till Österängens centrum som ligger mot busshållplatserna. Biblioteket ligger dessutom i direkt anslutning till Österängens konsthall.

– Lokalen har ett rum med en vikbar glasvägg som kan användas dels som studierum och dels för  föreläsningar, barnteater och andra arrangemang. Det är detta rum som ligger i anslutning till Österängens konsthall vilket möjliggör olika samarbeten kring arrangemang, säger Annika Wernborg.

Taggar:

den 26 november 2018