Ett mord utannonseras

Gillar du Agatha Christie och deckare i högskolemiljö? Då är det här en bok för dig.

Västgöta universitet ska ha en internationell Agatha Christie festival och både rektor Emma Lundgren och litteraturforskaren Helena Waller har jobbat hårt för att få detta till stånd. Emma är tillbaka som rektor efter en illasinnad kupp och hoppas att festivalen kan vara det som sätter universitetet på kartan. Två internationella experter kommer till Skövde för att hjälpa till med festivalen och i samma veva upptäcks några okända brev, skrivna av Agatha Christie. Helena inser direkt att det kan bli sensationellt och gör sitt bästa för att hålla breven säkra. Men är de äkta?

Samma morgon som festivalen ska börja läser Emma och Helena i lokaltidningen att ett mord kommer att äga rum på Västgöra universitet fredagen den 1 juni kl 20.00. Är det på allvar eller är det bara ett skämt? En person dör under middagen den dagen och mystiken tätnar. Mordet och fler dödsfall har viss koppling till Agatha Christie och hennes böcker och spekulationerna flyger.

En giftig skandal är den femte boken i serien om Västgöta universitet och dess anställda. Det är en charmig, feel good deckare som just denna gång fokuserar på deckardrottningen nr ett, Agatha Christie vilket inte gör den sämre.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ida Stenmark den 3 april 2020