Ensamhet, utanförskap och kärlek

Ta för dig, visa vad du går för! Trotts känslostormar inombords visar Kevin en fasad av sten. Men så ändras allt efter en magisk försommarkväll på Liseberg...

Kevin är en tystlåten kille som går första året på gymnasiet. Hans andningshål är fotbollen, där det finns ett givet mönster för hur allt ska vara. Hans föräldrar som flydde från kriget i Bosnien berättar ständigt hur lätt allt är för Kevin. De menar allt är uppdukat för honom, det är bara att ta för sig. Men Kevin har svårt för att ta plats och visa vad han känner.  Livet blir inte heller mindre komplicerat av att Kevin har en bror som har en funktionsnedsättning, som gör att alla i familjen måste ta sitt ansvar i vård och stöd av Charlie.

Det är snart sommarlov och Kevin har överlevt första året på gymnasiet och han har nu en bästa vän. Kevins föräldrar ska för första gången sedan kriget åka till Bosnien och Kevin har lovat att ta hand om Charlie. Hannes bjuder med Kevin till Liseberg och han tänker att några timmar brukar Charlie klara sig själv. Lisebergsbesöket blir lyckat och Kevin träffar vackra Amanda. Men när Kevin kommer hem är Charlie försvunnen!

Tillsammans med sina vänner söker Kevin efter Charlie och ju längre tiden går ju mer desperat blir situationen. Författaren bygger upp historien på ett spännande sätt, där man får veta lite i taget om Kevin, familjen och vännernas relation prövas under de få dagar som boken utespelas.