Upplev skogens magi!

Perfekt läsning inför en skogsutflykt med familjen.

Nioårige Vidars stora idol är naturbeskyddaren och miljökämpen My Modig. Varje vaken minut drömmer Vidar om att själv få uppleva ett äventyr. På sin födelsedag överaskas han med en ryggsäck och ett par vandringskängor - och då förstår Vidar att äventyret är nära. Även om det varken finns mystiska grottor eller höga berg i närheten, finns det en nationalpark med en urskog inte så långt bort. 

Berättelsen om det stora skogsäventyret blandas med lättillgänglig fakta om djur och natur. Läsaren får bland annat lära sig vad som är bra att ha med sig på en utlykt i skogen samt bekanta sig med en magisk figur som spanar på Vidar. Tillsammans räddar de en varg som gått vilse och sätter stopp för några tjuvjägare. 

Författaren Emma V. Larsson, som här gör sin barnboksdebut, lyckas med att förmedla barns lust efter ett lagom spännande äventyr i kombination med deras förmåga att se saker som vuxna inte ser på ett medryckande sätt. Boken riktar sig till barn som orkar läsa relativt mycket text, eller som högläsning för barn i åldrarna runt 7 - 10 år. Maria Trolle har illustrerat några svartvita bilder som förhöjer läsupplevelsen. 

Passa på att läsa Det stora skogsäventyret i sommar innan en skogsutflykt med familjen eller i en barngrupp på fritids!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Ekelund den 11 juni 2019