Uttagningen

Linux Svensson drömmer om att bli rymdpilot. Men pappa säger ständigt åt Linux att sluta drömma. En dag får han reda på att en unik uttagning ska hållas på Gröna Lund i Stockholm. Endast två kommer in och vinnarna blir Sveriges rymdambassadörer och får flytta till Kristallstaden, en bebodd rymdstation som befinner sig i omloppsbana kring jorden.

Uttagningen utspelar sig i en framtid där klimatet i världen är förstört, sjukvården är nära på att kollapsa och där sökandet efter andra planeter att bo på har ökat.
De rikaste bor på rymdhotell medan de fattigaste bor i torra öknar. Nästan all mat blir kemiskt tillverkad och antalet flyktingar blivit för många.

Jag tycker att Linux-serien är en spännande sci-fi/fantasy serie med rymdtema som ändå har ett vardagsliv liknande vårat. Den slutar inte att vara underhållande utan man vill läsa vidare genom hela serien. Den är någorlunda realistisk för att utspela sig i framtiden och man kan föreställa sig hur det ser ut med detaljerade person och miljöbeskrivningar.