The stormlight archive

För den som älskar fantasy epos är Brandon Sandersons serie "The stormlight archive" ett måste att ha på sin "Att läsa" lista!

Jag uppmärksammade Brandon Sanderson i samband med att han fick uppdraget att fullfölja Robert Jordans serie "The Wheel of time" vilket blev tre avslutande böcker fyllda med handling & karaktärsutveckling. Alla som läste fantasy på 90-talet & tidigt 2000-tal vet vad det handlar om!

Handlingen i "Way of Kings", som är den första delen i serien, centreras kring fyra huvudkaraktärer. En kirurgstuderande som tvingas bli soldat i ett krig han egentligen inte vill vara en del av. En livegen lönnmördare som endast lever för att följa sina ägares minsta order. En ung kvinna som söker lura sig till en skatt för att rädda sin familj från fattigdom & en gammal prins som drivs av att göra det som är rätt & kämpar emot visionerna han får från, ja vem egentligen?

Idag finns de första två delarna utgivna med den tredje att vänta sig i november.

Sanderson hade helt klart länge haft en egen dröm om att skapa ett stort fantasy epos värdigt namnet. Något han helt klart lyckas med!

Fortätter med!

 1. Words of radiance

  By: Sanderson, Brandon
  Language:
  English
  Published: 2013
  Classification: He.01
  Available as: Book

Audience:

Tags:

Review by: Andreas Öggesjö Monday, April 10, 2017