Tipslistor för vuxna

Historiska romaner, fakta om Småland, de bästa klassikerna. Ibland har man specifika önskemål. Och vi har tips!

 1. Afrikanskamerikansk litteratur

  En blandning av klassiker, kioskvältare och debutanter. Lite fakta, men mest skönlitteratur. Lite gammalt och lite nytt. Förhoppningsvis kan du upptäcka en författare du inte läst tidigare, eller kanske bli påmind om en författare du skulle vilja läsa igen.

 2. En roman i månaden

  Läs en roman i månaden under 2021! Här är några tips. Alla finns som e-bok här på hemsidan och i Biblio-appen.

 3. Faktafavoriter

  Lär dig något nytt! Här kommer en lista med några av våra faktafavoriter. Alla finns som e-bok här på hemsidan och i Biblio-appen.

 4. Familjerelationer

  Familjer! De kan vara stora och bullriga eller små och tysta. Härliga, fruktansvärda och allt däremellan. Här: en lista med våra bästa tips på skönlitterära böcker om familjerelationer!

 5. Queer fantastik

  Fantasy är väl bara killar i brynja som går på quests? Ja, det händer ju. Men det finns faktiskt massor med kul, inkluderande och normbrytande fantastik! Här är några av våra favoriter.

 6. För dig som älskar De sju systrarna

  Har du läst Lucinda Rileys De sju systrarna och vet inte vad du ska ta dig an härnäst? Kolla in våra tips! De flesta finns både som vanlig bok och som e-bok i Biblio-appen.

 7. HBTQ-tema för vuxna

  Här har vi samlat några tips på böcker, filmer och tv-serier med HBTQ-tema på olika sätt, samkönad kärlek, kärlek som struntar i kön eller att vara könsöverskridande.

 8. Klassiker

  Bli en klassikerläsare och ljug aldrig mer om att du läst Döden i Venedig! Här är en lista med klassikertips. Alla finns som e-bok här på webbplatsen eller i Biblio-appen.