Vad var det som hände med bibliotekssystemet?

I en dryg vecka låg bibliotekens system nere. Vad var det som hände egentligen?

Jo, precis som i fallet med Coops kassasystem en knapp vecka senare, blev bibliotekens systemleverantör utsatta för en it-attack.

Företaget som levererar vårt bibliotekssystem Mikromarc heter Axiell.  I Mikromarc lagrar vi på biblioteken i Jönköping alla böcker i våra samlingar och låneuppgifter till våra 48 736 låntagare. På onsdagen den 23 juni slutade Mikromarc plötsligt att fungera och det visade sig snart bero på en utpressningsattack – en attack med ransomware -  mot Axiell.

Ransomware fungerar så att de låser data – i det här fallet biblioteksinformation som lånekortsnummer och pinkoder – så att de inte går att komma åt. Sen kräver avsändaren till attacken betalt av företaget som äger systemet för att låsa upp igen.

Axiell arbetade intensivt med att återställa systemet i samarbete med en internationell säkerhetsfirma, och nu fungerar allting som det ska igen. Bibliotekssystemet innehåller personuppgifter till alla systemets låntagare, men ingenting har läckt ut under attacken, intygar Axiell, som har polisanmält attacken.

Vad betyder det här för dig som låntagare?

Inga av dina personuppgifter har läckt ut, det kan du känna dig trygg med.
Men eftersom bibliotekssystemet fick återställas med en back-up från två dagar före attacken, har en dag helt försvunnit ur systemet.
Det betyder att böcker du lämnat tillbaka plötsligt kan finnas på ditt konto igen och att reservationer du redan hämtat ser ut att stå och vänta på biblioteket.

Vi jobbar på med att ordna upp röran den här attacken ställt till med.

Hör gärna av dig till oss om något ser konstigt ut på ditt lånekonto, så ska vi rätta till det!

Läs mer om it-säkerhet